Mulighet for endring: Spaghetti bolognese

24. 10. 2018
6. internasjonale konferanse for eksopolitikk, historie og spiritualitet

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na boloňské špagety. Tímto ze srdce rádi plníme přání našeho kamaráda Sueneého. Napište nám vaše zkušenosti, jak jste si pochutnali.

Petr og Ewa organiserer også bevisste matlagingskurs for enkeltpersoner og grupper, og lager mat på sosiale og private arrangementer. Hvis du er interessert, er du velkommen til å kontakte dem sider eller på FB.

Recept: Boloňské špagety

Recept na 10-12 porcí

Suroviny pro uvaření sojového granulátu:

  • Sojový granulát 1 balení 150 g
  • Česnek 3 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
  • Shoyu saus 3 PL
  • Sůl kuchyňská 0,5 ČL
  • Vegeta bez glutanu 2 PL
  • Drikkevann 1,5 l

Ostatní suroviny na omáčku:

  • Cibule střední 8ks (nakrájená na kostičky)
  • Sůl kuchyňská 0,5 ČL
  • Mrkev 6ks (nastrouhaná na hrubo)
  • Rajčatový protlak 3ks po 140g
  • Rajčata ve vlastní šťávě 2ks po 400g
  • Česnek 4 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
  • Bazalka sušená 3 PL
  • Solsikkeolje 14 PL

Semolinové špagety 850g

Doba přípravy: cca 40 min

Forklaringer: ČL = ts, PL = Suppeskje

Metode:

Vyrobíme si sójový granulát (granulát zalijeme vodou a vaříme až do vyvaření vody, dochutíme.., vymačkáme přebytečnou vodu). Nakrájíme cibulku na kostičky, nastouháme si mrkev na hrubo na struhadle. Rozpálíme olej a dáme smažit cibulku. Připravíme si omáčku: Sekaná rajčata ve vlastní šťávě, smícháme všechny suroviny. Připravíme si omáčku, dochutíme dle své chuti.

Ewa og Petr ønsker alle god smak

Lignende artikler